Przysmaki z dżemem

Deser warstwowy z kaszy manny

Składniki

  • 1 słoik dżemu np. Łowicz 100% z owoców EXTRA GŁADKI Wiśnia
  • ok. 250 ml mleka kokosowo-ryżowego
  • ok. 30 g kaszy manny
  • 6 łyżek wiórków kokosowych
  • 3 łyżki orzechów piniowych

Sposób przygotowania

1. Zagotuj pół szklanki mleka.

Reklama

2. Drugą część (zimnego) mleka dokładnie wymieszaj z kaszą manną, tak by nie było grudek. Powoli wlej do reszty cały czas mieszając.

3. Gdy zgęstnieje, odstaw do przestudzenia.

4. Do słoików nałóż kolejno po 2 łyżki dżemu, 2 łyżki wiórków kokosowych i jedną orzeszków.

5. Zalej kaszą manną i dopełnij dżemem. Deser podawaj od razu lub schłodzony.


Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje