Reklama

Reklama

Pyszne babeczki z truskawkami i czekoladą

Tartaletki z puszystym musem

Czas przyrządzenia: ok. 25 min + chłodzenie
Składniki dla: 14 porcji

Składniki

  • 14 kruchych spodów do babeczek (gotowych lub przygotowanych według przepisu na stronie obok)
  • 80 dag truskawek
  • 3 tabliczki (30 dag) czekolady deserowej
  • 5 jajek
  • 3-4 łyżki cukru
  • 1/4 kostki (5 dag) masła
  • 1 szkl. śmietany kremówki (mocno schłodzonej)
  • 3 łyżki wrzątku

Sposób przygotowania:

1. Czekoladę posiekaj, przełóż do metalowej miseczki. Dodaj masło  i postaw nad garnkiem  z parującą wodą. Poczekaj, aż czekolada stopi się i połączy z masłem.

Reklama

2. Masę czekoladową zdejmij z ognia. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Żółtka domieszaj do masy czekoladowej. Dolej gorącą wodę. Białka ubij z cukrem.

3. Schłodzoną śmietanę ubij, razem z pianą z białek domieszaj do  masy czekoladowo-żółtkowej. Mus schładzaj 1 godz. Potem przełóż do szprycy cukierniczej.

4. Babeczki napełnij musem. Truskawki opłucz, oczyść. Owoce pokrój i obłóż nimi spody napełnione musem. Schładzaj jeszcze 2 godziny. Udekoruj.

***

#POMAGAMINTERIA

Hubert ma roczek. Pierwsze sześć tygodni życia spędził w szpitalu, walcząc o każdy dzień. Urodził się z ciężkimi wadami - między innymi z brakiem kości w rękach. Pojawiła się jednak nadzieja na operację, która umożliwi mu normalny rozwój. Wystarczą dwa kompleksowe zabiegi, dzięki którym jego dłonie i przedramię ukształtują się w sposób prawidłowy, a ręce będą mogły prawidłowo rosnąć z zachowaniem pełnej funkcjonalności kończyn. Pomóż Hubercikowi przybić piątkę w przyszłości! Sprawdź szczegóły >>>

Dowiedz się więcej na temat: babeczki

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje