Reklama

Reklama

Pyszne ciasta z owocami

Błyskawiczny tort z owocami lasu

Czas przyrządzenia: 30 min
Składniki dla: 12 porcji

Składniki

  • 1 szkl. herbaty
  • 50 ml rumu
  • sok z cytryny
  • 1 op. ciemnych blatów do tortu
  • 2 op. kremu kawowego
  • 20 dag gorzkiej czekolady
  • 30 dag owoców leśnych

Sposób przygotowania:

1. Przygotuj poncz z herbaty, rumu i soku z cytryny. Skrop nim blaty biszkoptowe. Krem kawowy (lub inny ulubiony) przygotuj wg przepisu na opakowaniu. Odstaw do lodówki. 

2. Czekoladę połam na kawałki, rozpuść w kąpieli wodnej. Owoce (np. maliny, jagody, jeżyny) przebierz, opłucz i osącz na sicie. Nasączone blaty przekładaj kremem i owocami, delikatnie dociskaj. Tort ozdób rozpuszczoną czekoladą i resztą owoców.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje