Reklama

Reklama

Pyszne dania z bakaliami

Czekoladowe kąski z bakaliami

Składniki

  • 2 tabliczki gorzkiej czekolady o zawartości co najmniej 70% kakao
  • 70 g Pistacji prażonych w piecu np. Bakalland
  • 100 g Migdałów lekko solonych np. Bakalland
  • 100 g Żurawiny całe owoce np. Bakalland
  • 100 g Rodzynek sułtańskich np. Bakalland
  • 100 g Jagód goji np. Bakalland
  • grubo mielona sól
  • olej

Sposób przygotowania

Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia i delikatnie natłuszczamy olejem. Na tak przygotowaną blachę łyżką nakładamy kleksy roztopionej czekolady formując je w krążki. W jeszcze niezastygniętych umieszczamy migdały, jagody goji, żurawinę, rodzinki i pistacje. Całość oprószamy grubo mieloną solą. Tak przygotowane krążki pozostawiamy do zastygnięcia czekolady. 

Reklama


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje