Reklama

Reklama

Pyszne naleśniki i tortille

Naleśniki z mięsem

Składniki

  • 4 tortille (śr. ok. 25 cm)
  • 1/2 szkl. ryżu l50 dag mielonego mięsa drobiowego
  • 1 cebula
  • 1 mała czerwona papryka
  • 1 mała (ok. 200 ml) puszka kukurydzy
  • 2 duże kulki mozzarelli
  • 2 ząbki czosnku
  • 2/3 szkl. przecieru pomidorowego
  • 3 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
  • kumin
  • suszone oregano
  • chili w proszku

Sposób przygotowania

1. Ryż ugotuj na sypko w posolonej wodzie (ok. 20 minut). Cebulę oraz czosnek obierz, posiekaj. Paprykę oczyść, pokrój w kosteczkę. Kukurydzę osącz. Mozzarellę zetrzyj na grube wiórki. 

2. Na patelni rozgrzej olej. Zeszklij na nim cebulę oraz czosnek. Dołóż mięso, paprykę, kukurydzę oraz ryż. Dolej przecier. Przypraw solą, pieprzem, chili, kuminem i oregano. Duś przez 10 minut. 

3. W 2 formach (śr. 26 cm) ułóż po tortilii. Na każdej rozłóż po 1/2 sosu i sera. Przykryj resztą placków. Piecz 20 minut w temperaturze 180˚C. Pokrój na kawałki. Udekoruj.


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje