Reklama

Reklama

Pyszne posiłki na cały tydzień

Tosty na drugie śniadanie

Składniki

  • 8 kromek chleba tostowego
  • 8 plastrów szynki
  • 8 plastrów sera gouda
  • 4 jajka
  • liście sałaty
  • 2 pomidory
  • czerwona papryka
  • ogórek
  • masło
  • grubo mielony pieprz
  • sól

Sposób przygotowania

1. Jajka ugotuj na twardo, obierz. Cztery kromki pieczywa tostowego posmaruj masłem, ułóż na każdym jajko, po 2 plasterki szynki, żółtego sera, osuszone listki sałaty, plastry ogórka, pomidorów i papryki. Posyp solą i pieprzem. Zepnij wykałaczkami. 

2. Piekarnik rozgrzej do temp. 160°C. Na blasze ułóż tosty, zapiekaj około 15 minut. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje