Reklama

Reklama

Pyszne posiłki na cały tydzień

Cannelloni ze szpinakiem

Składniki

  • makaron cannelloni
  • 50 dag szpinaku
  • 15 dag sera ricotta
  • 5 dag sera gorgonzola
  • kulka mozzarelli
  • jajko
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • 4 ząbki czosnku
  • cebula
  • 3 łyżki oliwy
  • 15 dag boczku wędzonego
  • 3 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki
  • 1/2 szklanki mleka

Sposób przygotowania

1. Podsmaż posiekaną drobno cebulę, czosnek i boczek. Dodaj szpinak, przypraw. Ostudź, wymieszaj z ricottą, gorgonzolą i jajkiem. Makaron wrzuć na chwilę do wrzątku. Wyjmij. Zrób sos: na gorące masło wsyp mąkę, usmaż, zalej mlekiem. 

2. Makaron napełniaj farszem, zalej sosem, posyp startą mozzarellą i piecz pod przykryciem 35 minut w temp. 180°C.  

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje