Reklama

Reklama

Pyszne śniadania, obiady i kolacje

Placki ziemniaczane z oliwkami

Składniki

  • 1,5 kg ziemniaków
  • 2 jajka
  • sól
  • pieprz
  • czosnek granulowany
  • cebula
  • 2 łyżki śmietany 18 proc.
  • garść czarnych oliwek
  • olej do smażenia

1. Ziemniaki zetrzyj na tarce do placków. Dodaj jajka, sól, pieprz, czosnek granulowany, startą cebulę, posiekane czarne oliwki, śmietanę. Całość dokładnie wymieszaj. 

Reklama

2. Na patelni rozgrzej olej. Smaż placki partiami. Osącz na ręczniku papierowym. Udekoruj natką i szczypiorem. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje