Pyszne wege przepisy, które nie zajmą ci wiele czasu!

Ciecierzyca w sosie pomidorowym

Ciecierzyca będzie doskonałym rozwiązaniem dla wszystkich, którzy obawiają się niedoborów białka. W 100 g tego produktu znajdziemy prawie 9 g białka. Dodatkowo, dania z wykorzystaniem ciecierzycy są niezwykle smaczne i proste w przyrządzeniu.

Składniki

  • Ugotowany burak
  • ½ puszki czerwonej fasoli np. marki Sandra
  • Cebula
  • Ząbek czosnku
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 2 łyżki oleju
  • Sos sojowy
  • Odrobina cynamonu
  • Odrobina chili
  • Pieprz
  • Ziarna sezamu

Sposób przygotowania

Reklama

Posiekaną cebulkę i czosnek szklimy na patelni. Ciecierzycę i pomidory łączymy w garnku. Powoli podgrzewając potrawę dodajemy do niej pokrojoną w kostkę paprykę i podsmażoną cebulę z czosnkiem. Doprawiamy do smaku przyprawami. Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Potrawę możemy jeść samodzielnie, z dodatkiem kaszy lub z pieczywem. 


Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje