Pyszne wege przepisy, które nie zajmą ci wiele czasu!

Spaghetti (prawie) po bolońsku

Składniki

  • Makaron spaghetti
  • Puszka pomidorów krojonych np. marki Sandra
  • Cebula czerwona
  • 2 ząbki czosnki
  • ½ puszki ciecierzycy np. marki Sandra
  • Łyżka pestek słonecznika
  • Sól, pieprz do smaku
  • Listki bazylii

Sposób przygotowania

Na patelni podsmażamy drobno posiekaną cebulę i czosnek. Do pomidorów dodajemy ciecierzycę, słonecznik oraz podsmażoną cebulę z czosnkiem. Blendujemy wszystko, pozostawiając grudki ciecierzycy, aby sos nie był jednolity. Gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu. Sos podgrzewamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotowy makaron polewamy sosem i zdobimy bazylią. 

Reklama


Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje