1. Mięso umyj, osusz, pokrój drobno ostrym nożem. Dodaj do niego posiekaną cebulę, starty żółty ser, zmiażdżony ząbek czosnku, jajka, mąkę, keczup i przyprawy. Masę wyrabiaj rękoma kilka minut. Smaż na oleju 10 minut z każdej strony.
2. Zrób sos. Cebulę posiekaj, przysmaż, zalej passatą, przypraw, duś 10 minut.
3. Cukinię pokrój w paseczki, przypraw, gotuj kilka chwil, osącz. Smaż chwilę. Podawaj z kotletami i sosem pomidorowym.
***
#POMAGAMINTERIA
Inżynierowie wywodzący się z Politechniki Śląskiej prowadzą zrzutkę na bramy odkażające dla szpitali. Chcą postawić ich co najmniej dziesięć, uruchomili już działający prototyp. Możesz im pomóc i wesprzeć szpitale w walce z epidemią koronawirusa.
W ramach akcji naszego portalu #POMAGAMINTERIA łączymy tych, którzy potrzebują pomocy z tymi, którzy mogą jej udzielić. Znasz inicjatywę, która potrzebuje wsparcia? Masz możliwość pomagać, a nie wiesz komu? Wejdź na pomagam.interia.pl i wprawiaj z nami dobro w ruch!