Reklama

Reklama

Pyszności na cały tydzień

Cebula faszerowana

Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 8 cebul
  • 40 dag pieczarek
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1/3 kostki masła
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • prażone płatki migdałowe
  • pestki granatu
  • liście czerwonej kapusty lub radicchio
  • plastry parmezanu

Sposób przygotowania

1. Z cebul odetnij wierzchy, wydrąż, posiekaj, usmaż. Dodaj posiekane pieczarki, przypraw, smaż. Na drugiej patelni na maśle usmaż mąkę, dodaj mleko, zagotuj, przypraw. Wlej sos do pieczarek i cebuli. 

Reklama

2. Faszeruj cebule, piecz 30 minut w temp. 180°C. Udekoruj płatkami migdałowymi, pestkami granatu, parmezanem i kapustą.  

***

#POMAGAMINTERIA

Inżynierowie wywodzący się z Politechniki Śląskiej prowadzą zrzutkę na bramy odkażające dla szpitali. Chcą postawić ich co najmniej dziesięć, uruchomili już działający prototyp. Możesz im pomóc i wesprzeć szpitale w walce z epidemią koronawirusa.

Sprawdź szczegóły >>

W ramach akcji naszego portalu #POMAGAMINTERIA łączymy tych, którzy potrzebują pomocy z tymi, którzy mogą jej udzielić. Znasz inicjatywę, która potrzebuje wsparcia? Masz możliwość pomagać, a nie wiesz komu? Wejdź na pomagam.interia.pl i wprawiaj z nami dobro w ruch!

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje