1. Z cebul odetnij wierzchy, wydrąż, posiekaj, usmaż. Dodaj posiekane pieczarki, przypraw, smaż. Na drugiej patelni na maśle usmaż mąkę, dodaj mleko, zagotuj, przypraw. Wlej sos do pieczarek i cebuli.
2. Faszeruj cebule, piecz 30 minut w temp. 180°C. Udekoruj płatkami migdałowymi, pestkami granatu, parmezanem i kapustą.
***
#POMAGAMINTERIA
Inżynierowie wywodzący się z Politechniki Śląskiej prowadzą zrzutkę na bramy odkażające dla szpitali. Chcą postawić ich co najmniej dziesięć, uruchomili już działający prototyp. Możesz im pomóc i wesprzeć szpitale w walce z epidemią koronawirusa.
W ramach akcji naszego portalu #POMAGAMINTERIA łączymy tych, którzy potrzebują pomocy z tymi, którzy mogą jej udzielić. Znasz inicjatywę, która potrzebuje wsparcia? Masz możliwość pomagać, a nie wiesz komu? Wejdź na pomagam.interia.pl i wprawiaj z nami dobro w ruch!