Reklama

Reklama

Pyszny obiad dla całej rodziny

Sernik malinowy z kruszonką

Składniki

  • 1 kg mielonego twarogu
  • 7 jajek
  • 3 szkl. mąki pszennej
  • 1 i 1/2 szkl. cukru
  • 35 dag masła
  • szczypta soli sok z 1 cytryny
  • 10 dag wiórków kokosowych
  • 1 op. budyniu waniliowego
  • 1 i 1/2 łyżki kaszy manny
  • 60 dag malin
  • ew. cukier puder

Sposób przygotowania

Maliny opłucz na sitku pod bieżącą wodą, osącz, osusz. Rozbij 5 jajek, oddziel żółtka od białek. Z mąki pszennej, 1/2 szkl. cukru, 20 dag masła, 5 żółtek oraz wiórków zagnieć ciasto. Rozdziel je. Jedną część włóż ją do zamrażalnika, a drugą rozwałkuj. Ułóż na spodzie blachy wyłożonej pergaminem. Pozostałe masło stop. Twaróg wymieszaj z 1 szkl. cukru i masłem. Dodaj 2 jajka, sok z cytryny, proszek budyniowy oraz kaszkę. Białka wymieszaj ze szczyptą soli i 3 łyżkami zimnej wody. Ubij na sztywno. Masę serową połącz z pianą z białek. Rozsmaruj na spodzie z kruchego ciasta. Rozłóż maliny. Zamrożone ciasto grubo zetrzyj wprost na wierzch sernika. Wstaw go do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C. Piecz 55 minut. Ew. oprósz cukrem pudrem.  


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje