Rozgrzewające, gęste zupy

Pieczarkowa w wersji fit

Czas przyrządzenia: 35 minut
Składniki dla: 4-5 porcji

Składniki

  • 50 dag pieczarek
  • 2 ziemniaki
  • 2 grzybowe kostki bulionowe
  • 1/2 szkl. lekkiego jogurtu nat.
  • 1 łyżeczka oleju rzepakowego
  • mielony kolorowy pieprz
  • koperek
  • 1 i 1/2 l bulionu

Sposób przygotowania

1. Pieczarki umyj, osusz i pokrój w plasterki. Olej rozgrzej, wrzuć pieczarki, duś, aż wyparuje cały płyn. Ziemniaki obierz pokrój w kostkę. Gotuj w bulionie, aż będą miękkie. 

2. Dodaj pieczarki i gotuj jeszcze ok. 5 minut. Odłóż 1-2 łyżki pieczarek i ziemniaków. Resztę zupy zmiksuj, połącz z jogurtem. Podaj z pieczarkami i koperkiem, oprósz pieprzem.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje