Reklama

Reklama

Rozgrzewające śniadanie na trzy sposoby

Warzywny omlet

Składniki

  • 2 jajka
  • 2 łyżki mleka
  • Masło klarowane
  • Czerwona papryka
  • Zielona papryka
  • Oregano
  • Kukurydza z puszki np. marki Sandra
  • Sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Jajka ubijamy razem z mlekiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Masę wylewamy na rozgrzane masło i podsmażamy z jednej strony. Przykrywamy patelnię i na małym ogniu pozostawiamy omlet, aby jego wierzchnia strona również się ścięła. Następnie na środek omletu kładziemy pokrojoną w paski paprykę i kukurydzę. Delikatnie składamy omlet na pół i również kładziemy warzywa. Posypujemy oregano oraz solą i pieprzem do smaku. 

Reklama


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje