Rozgrzewający obiad na Wszystkich Świętych. Goście będą zajadać się ze smakiem

InteriaKobieta Redakcja

Gulasz drobiowy jest pyszny, sycący i lekkostrawny
Gulasz drobiowy jest pyszny, sycący i lekkostrawnyWSF123RF/PICSEL

Spis treści:

  1. Co na obiad na Wszystkich Świętych? Postaw na rozgrzewającą potrawę
  2. Gulasz z indyka na Wszystkim Świętych. To danie obiadowe zrobi furorę

Co na obiad na Wszystkich Świętych? Postaw na rozgrzewającą potrawę

Zobacz również:

Kawałki surowego mięsa zatopione w marynacie z przyprawami i plasterkami cebuli, całość pokryta kremowym sosem o intensywnym, żółto-brązowym kolorze.
Mięso na gulasz możesz zamarynować nawet dzień wcześniej i zostawić w lodówce na całą noc123RF/PICSEL

Gulasz z indyka na Wszystkim Świętych. To danie obiadowe zrobi furorę

Składniki

  • Filet z indyka – około 500 g
  • 3 łyżki rodzynek
  • 5 suszonych śliwek
  • 2 średnie cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 papryka czerwona
  • 2 marchewki
  • 3 łyżki śmietany 12 proc.
  • 3 łyżki oleju
  • przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, oregano, tymianek, majeranek, papryka słodka, curry, pieprz, sól
Zdanowicz pomiędzy wersami. Odc. 149: Magdalena GrześkowiakINTERIA.PL
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?