Sekret idealnie smażonej ryby na święta. Wybór tłuszczu ma znaczenie

Agnieszka Kasprzyk

Kawałki panierowanej ryby smażone na patelni z olejem.
W jakim tłuszczu najlepiej smażyć rybę?123RF/PICSEL

Spis treści:

  1. Dlaczego wybór tłuszczu ma znaczenie
  2. Masło klarowane do smażenia ryb
  3. Oliwa - plusy i minusy
  4. Najlepszy tłuszcz do smażenia ryb
  5. Na czym jeszcze można smażyć ryby?
  6. Praktyczne wskazówki dla idealnego smażenia ryb

Dlaczego wybór tłuszczu ma znaczenie

Dobry tłuszcz do smażenia ryb powinien łączyć stabilność w wysokiej temperaturze z brakiem agresywnego aromatu
Dobry tłuszcz do smażenia ryb powinien łączyć stabilność w wysokiej temperaturze z brakiem agresywnego aromatu123RF/PICSEL

Masło klarowane do smażenia ryb

Zobacz również:

Oliwa - plusy i minusy

Najlepszy tłuszcz do smażenia ryb

Warto unikać ryb smażonych w głębokim tłuszczu
Warto unikać ryb smażonych w głębokim tłuszczu123RF/PICSEL

Zobacz również:

    Na czym jeszcze można smażyć ryby?

    Zobacz również:

    Praktyczne wskazówki dla idealnego smażenia ryb

    Kolorowa sałatka z plasterkami ogórka, jajeczek przepiórczych, kawałkami marchewki, kukurydzą, czerwonej kapusty i sałatą na jasnym talerzu, trzymanym przez dwie ręce.
    Poznaj przepisy, które łączą smak, zdrowie i domowe ciepłoCanvaProINTERIA.PL
    Zdanowicz pomiędzy wersami. Odc. 153: Karolina WiguraINTERIA.PL