Reklama

Reklama

Serwujemy burgery

Wołowy po farmersku

Składniki

  • 50 dag mielonej wołowiny
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 żółtko
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżeczki masła
  • po 4 plastry ananasa, żółtego sera i boczku
  • 4 jajka
  • 1 marynowany burak czerwony
  • po 4 łyżki majonezu i keczupu
  • olej l 4 bułki
  • 4 plastry pomidora
  • 4 listki sałaty
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

1. Mięso wymieszaj z 2 łyżkami wody, musztardą i żółtkiem. Masę przypraw posiekanym czosnkiem oraz solą i pieprzem. Wyrób. Uformuj 4 kotlety. Spłaszcz je i posmaruj olejem. Smaż po 3 minuty z każdej strony na patelni grillowej. Bułki rozetnij. 

Reklama

2. Na maśle usmaż jajka sadzone. Wysmaż plasterki boczki. Na koniec na patelni grillowej usmaż ananasy. Burak pokrój w plastry. Majonez wymieszaj z keczupem. Posmaruj tym spody bułek. Potem połóż sałatę i plastry pomidora oraz hamburgery. Gorące kotlety przykryj serem, boczkiem oraz ananasem i buraczkami. Na tym połóż jajka sadzone oraz wierzchy bułek.  

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje