Reklama

Reklama

Serwujemy burgery

Łososiowy z koperkiem

Składniki dla: 10 sztuk

Składniki

  • 30 dag filetu z łososia
  • 4 suszone pomidory
  • 1/3 szkl. ugotowanej kaszy jaglanej
  • 4 bułki
  • 1 łyżeczka musztardy miodowej
  • 1 jajko
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • mielona ostra papryka
  • sok z cytryny
  • oliwa
  • sałata
  • sos tatarski
  • plasterki pomidora i czerwonej cebuli
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

1. Delikatnie odetnij skórę z łososia i sprawdź, czy nie ma w nim ości. Potem mięso opłucz, osusz i bardzo drobno posiekaj. Tak samo drobniutko posiekaj suszone pomidory i dodaj je do łososia. Dołóż kaszę i musztardę. Wbij jajko. Wrzuć koperek. Masę przypraw sokiem z cytryny, szczyptą ostrej papryki, czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz solą i pieprzem. Dobrze wyrób. 

2. Z masy uformuj 4 kotlety, spłaszcz je dłonią. Posmaruj z obu stron oliwą i włóż na rozgrzaną patelnię grillową. Smaż po ok. 2 minuty z każdej strony. Bułki rozetnij, przełóż sałatą, pomidorami, hamburgerami oraz cebulą i sosem tatarskim. 

Reklama


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje