Reklama

Reklama

Słodkie przekąski na ostatki

Jabłka pod kruszonką

Składniki

  • Jabłka prażone np. marki Sandra
  • Łyżeczka cynamonu
  • 90 g. masła
  • 125 g. mąki
  • 80 g. cukru pudru
  • Odrobina soli
  • Lody waniliowe

Sposób przygotowania

Masło, mąkę, cukier i sól wkładamy do miski i szybko zagniatamy. Wyrobione ciasto wkładamy przykryte folią do zamrażalki na 30 minut. Formę do pieczenia smarujemy masłem i wyjmujemy schłodzoną masę. Bierzemy tarkę i na dużych oczkach ścieramy tak, aby zakryło spód formy. Na ciasto wykładamy jabłka, które posypujemy cynamonem. Na jabłka ponownie ścieramy warstwę ciasta. Wstawiamy do nagrzanego do 180°C piekarnika i pieczemy przez ok. 40 minut. Podajemy ciepłe z gałką lodów waniliowych.

Reklama


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje