Reklama

Reklama

Słoiki z przysmakami

Powidła z cebuli

Składniki

  • 1 kg czerwonej cebuli
  • 6 łyżek octu balsamicznego
  • 3 łyżki miodu
  • suszony tymianek
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

1. Cebulę obierz, pokrój w piórka i zeszklij na oliwie. Potem smaż ją na małym ogniu 25 minut, mieszając. Dodaj sól, pieprz i tymianek. 

2. Gdy cebula zmięknie, dodaj miód i ocet balsamiczny. Smaż, aż ocet wyparuje, a powidła zgęstnieją. Przełóż do wyparzonych słoików, przechowuj w lodówce.


Ałbena Grabowska ma bułgarskie korzenie, jest lekarzem neurologiem i matką trójki dzieci. Ale cała Polska zna ją jako pisarkę, zwłaszcza jako autorkę trylogii „Stulecie Winnych”, o rodzinie z podwarszawskiego Brwinowa.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje