Reklama

Reklama

Smaczne potrawy na obiad

Kiełbaski w cieście

Czas przyrządzenia: ok. godziny
Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 8 frankfurterek
  • olej
  • 40 dag ciasta francuskiego
  • 8 plasterków sera żółtego
  • jajko
  • zioła prowansalskie
  • 2 pomidory
  • ząbek czosnku
  • 1/2 cebuli
  • rukola
  • oliwa
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

1. Ponacinane frankfurterki zrumień. Ciasto francuskie rozwiń i rozwałkuj. Podziel na 8 części. Na każdej ułóż plaster sera żółtego i kiełbaskę. Zawiń i ponacinaj. Posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp ziołami prowansalskimi. 

2. Piecz 30 minut w temp. 180°C. Wymieszaj posiekane pomidory, czosnek, cebulę i rukolę. Skrop oliwą, posyp solą i pieprzem. Podawaj z kiełbaskami. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje