Reklama

Reklama

Smaczne potrawy na obiad

Gołąbki z kapusty włoskiej

Składniki

  • pietruszka
  • 3 marchewki
  • por
  • 1/2 selera
  • kapusta włoska
  • sól
  • 70 dag piersi kurczaka
  • oliwa
  • pieprz
  • majeranek
  • czosnek granulowany
  • 1 kg ziemniaków

Sposób przygotowania

1. Z pietruszki, 2 marchewek, pora i selera ugotuj wywar i odcedź. Kapustę obierz z wierzchnich liści i wytnij głąb. W dużym garnku zagotuj wodę, posól. Włóż kapustę i gotuj 10 minut. Wyjmij, ostudź i obierz z wierzchnich liści. Resztę kapusty posiekaj, dodaj jedną startą marchewkę. Umyte piersi kurczaka pokrój w kostkę. Skrop oliwą, przypraw, wymieszaj z pokrojoną kapustą i marchewką. 

2. Wyłóż farsz na liście kapusty i zawiń. Garnek wyłóż pozostałymi liśćmi kapusty i układaj kolejno gołąbki. Zalej wywarem, przypraw solą i pieprzem. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem godzinę. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje