Reklama

Reklama

Smakowite zapiekanki z mięsem mielonym

Nadziewane muszle

Czas przyrządzenia: 30 min
Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 50 dag mięsa mielonego z indyka
  • 25 dag makaronu muszle
  • 1/2 szkl. czerwonej soczewicy
  • 2 szkl. soku wielowarzywnego
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 3 łyżki tartego parmezanu
  • po 1 łyżce mielonej ostrej papryki i ziół prowansalskich
  • sól
  • oliwa

Sposób przygotowania

Makaron ugotuj w osolonej wodzie z 1 łyżeczką oliwy. Odcedź, przelej zimną wodą. Mięso podsmaż z soczewicą. Dopraw mieloną papryką, ziołami prowansalskimi, solą. Sok wymieszaj z koncentratem, wlej do mięsa. Duś 20 minut. 1/3 mięsa ułóż w formie, resztą napełnij muszle. Ułóż je na mięsie, piecz 15 minut. Posyp parmezanem.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje