Smażony camembert
Smażony camembert w wersji na ciepło to smakowite połączenie chrupiącej złocistej panierki i półpłynnego serowego wnętrza. Koniecznie przygotuj smażony camembert na kolację lub imprezę!
1. Jajko wbijamy do miseczki, dodajemy po szczypcie soli i pieprzu, jajko rozkłócamy.
2. Serowe krążki zanurzamy w jajku i panierujemy w mące oraz w bułce tartej.
3. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, smażymy serki z obu stron, aż nabiorą złocistego koloru.
4. Gotowy smażony camembert zdejmujemy z ognia, możemy pozbyć się nadmiaru tłuszczu przy pomocy ręcznika papierowego. Smażony ser camembert podajemy z żurawiną.
Potrzebujesz więcej inspiracji? Sprawdź przepis na smażony camembert w panierce oraz camembert na ciepło
A może zainteresuje cię pieczony camembert z konfiturą truskawkową?
* * *
Zobacz więcej: