Smażony camembert

Aktualizacja

Smażony camembert w wersji na ciepło to smakowite połączenie chrupiącej złocistej panierki i półpłynnego serowego wnętrza. Koniecznie przygotuj smażony camembert na kolację lub imprezę!

Smażony camembert najlepiej smakuje z żurawiną
Smażony camembert najlepiej smakuje z żurawiną123RF/PICSEL

1. Jajko wbijamy do miseczki, dodajemy po szczypcie soli i pieprzu, jajko rozkłócamy.

2. Serowe krążki zanurzamy w jajku i panierujemy w mące oraz w bułce tartej.

3. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, smażymy serki z obu stron, aż nabiorą złocistego koloru.

4. Gotowy smażony camembert zdejmujemy z ognia, możemy pozbyć się nadmiaru tłuszczu przy pomocy ręcznika papierowego. Smażony ser camembert podajemy z żurawiną.

Potrzebujesz więcej inspiracji? Sprawdź przepis na smażony camembert w panierce oraz camembert na ciepło

A może zainteresuje cię pieczony camembert z konfiturą truskawkową?

* * *

Zobacz więcej:

"Ewa gotuje": Szwajcarska zupa serowaPolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas