Reklama

Reklama

Smażony ser camembert

Camembert w wersji na ciepło, a więc smażony na głębokim tłuszczu - to smakowite połączenie chrupiącej złocistej panierki i półpłynnego serowego wnętrza.

Składniki

  • 3 krążki camemberta
  • 1 jajko
  • sól, pieprz
  • tłuszcz do smażenia
  • żurawina
  • bułka tarka, mąka pszenna (do panierowania)

1. Jajko wbijamy do miseczki, dodajemy po szczypcie soli i pieprzu, jajko rozkłócamy.

2. Serowe krążki zanurzamy w jajku i panierujemy w mące oraz w bułce tartej.

3. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, smażymy serki z obu stron, aż nabiorą złocistego koloru.

4. Gotowe serki zdejmujemy z ognia, możemy pozbyć się nadmiaru tłuszczu przy pomocy ręcznika papierowego. Podajemy z żurawiną.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje