Reklama

Reklama

Śniadanie mistrzów! Najlepsze przepisy na dobre rozpoczęcie dnia

Parówki w cieście naleśnikowym

Czas przyrządzenia: 40 min

Składniki

  • 500 ml mleka
  • 2 jajka
  • 3 łyżki soli i cukru
  • 3 łyżki oleju
  • 1 szklanka wody
  • 200 g mąki

Składniki

  • Parówki (np. Polanki od JBB Bałdyga)
  • 100 g żółtego sera

Składniki

  • 2 jajka
  • 100 g bułki tartej
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki na naleśniki zmiksuj. Następnie usmaż je na patelni z obu stron. Zetrzyj żółty ser. Po usmażeniu, na naleśnik połóż trochę sera, a na to parówkę. Zwiń jak krokiety. Następnie rozbełtaj jajka. Każdy naleśnik panieruj w jajku, a następnie w bułce tartej. Rozgrzej patelnię i nalej olej. Naleśniki z parówkami smaż z każdej strony, do momentu aż się zarumienią.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje