Reklama

Reklama

Soczyste żeberka w trzech smakach

Duszone z musztardą

Składniki

  • 1 kg żeberek wieprzowych
  • 1 duża cebula lub 2 małe 6 szkl. bulionu warzywnego

Składniki

  • 2 łyżki oleju, przyprawa do wieprzowiny
  • 2 łyżki musztardy
  • 1 łyżka mąki
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

1. Żeberka opłucz, podziel na porcje. Mięso posyp przyprawą, solą i pieprzem. Cebulę obierz, posiekaj. 

2. Rozgrzej olej. Zeszklij na nim cebulę i obsmaż na nim mięso. Żeberka i cebulę włóż do garnka. Zalej bulionem. Zagotuj, zmniejsz płomień. Duś 90 min. Przypraw do smaku. Dołóż musztardę. Podgrzewaj 5 minut. Sos zagęść mąką wymieszaną z 3 łyżkami wody. Zagotuj. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje