Reklama

Reklama

Tarty z kwaskową nutą

Śmietanowo-kakaowa

Składniki

  • 1 op. ciasta francuskiego
  • po 20 dag agrestu, malin i porzeczek
  • 3 żółtka
  • 1 szkl. śmietany kremówki
  • 1/2 szkl. cukru
  • 2 op. cukru waniliowego
  • 1 łyżka wiśniówki
  • po 2 łyżki mąki ziemniaczanej i kakao
  • tłuszcz do formy
  • bita śmietana i owoce do dekoracji

Sposób przygotowania

1. Ciasto rozmroź, rozwałkuj na placek. Formę (śr. 28-30 cm) posmaruj tłuszczem. Wylep plackiem, przykryj pergaminem i obciąż suchymi ziarenkami fasoli. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200˚C. Piecz 10 minut. Owoce umyj, oczyść, osusz. temp. 185˚C. Dobrze wystudź. Posmaruj bitą śmietaną i obłóż świeżymi owocami.  

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje