Te jesienne gofry zachwycą cię smakiem. Puszyste i odżywcze

InteriaKobieta Redakcja

Przepis na tradycyjne gofry wystarczy nieco zmodyfikować, aby otrzymać zdrowy i pożywny posiłek
Przepis na tradycyjne gofry wystarczy nieco zmodyfikować, aby otrzymać zdrowy i pożywny posiłek123RF/PICSEL

Spis treści:

  1. Gofry idealne na śniadanie
  2. Jak zrobić idealne gofry na jesień?

Gofry idealne na śniadanie

Zobacz również:

Gofry z plasterkami świeżego jabłka i malinami na porcelanowym talerzu, ozdobione laskami cynamonu i polane miodem, w tle połówka jabłka, kilka malin i miseczka z miodem.
Gofry z dodatkiem jabłek i cynamonu będą nie tylko smaczne ale i bardziej sycące JAROSLAW PAWLAK<123RF/PICSEL

Jak zrobić idealne gofry na jesień?

Składniki

  • 250 g mąki – pszenna lub orkiszowa
  • 250 ml mleka
  • 1 starte jabłko
  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki cukru lub innego słodzidła
  • 3 łyżki roztopionego masła
Zdanowicz pomiędzy wersami. Odc. 150: Andrzej GryżewskiINTERIA.PL
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?