Reklama

Reklama

Tiramisu inne niż wszystkie

Zamrożone na patyku

Składniki dla: 6 sztuk

Składniki

  • 500 ml kremówki
  • 2 łyżki cukru
  • 1/2 łyżeczki esencji waniliowej
  • 250 g mascarpone
  • 6 biszkoptów języczków
  • 1/4 szklanki mocnej kawy
  • łyżka amaretto
  • 100 g startej czekolady

Sposób przygotowania

1. Kremówkę ubij z cukrem na puch. Następnie, nie przerywając ubijania, dodaj esencję waniliową i mascarpone (5-7 minut). 

2. Biszkopty pokrusz z grubsza i namocz w kawie, wymieszanej z amaretto. 

3. Przygotuj 6 foremek do lodów. Napełniaj je masą mascarpone, od czasu do czasu podsypując namoczonymi biszkoptami. Umieść w lodach patyczki, obsyp czekoladą. Wstaw do zamrażarki na 4-6 godzin. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje