1. Dzień wcześniej: dwie blachy z piekarnika wyłóż pergaminem. Na papierze narysuj duże kółka. Białka ubij z sokiem oraz skórką z limonki. Porcjami wsyp cukier. Kiedy piana z białek będzie już sztywna, domieszaj mąkę ziemniaczaną. Piekarnik rozgrzej do 100 st. Krążki na pergaminie zapełnij masą bezową. Wstaw do piekarnika i susz 1 godzinę. Potem piekarnik wyłącz, lekko uchyl drzwiczki i tak wystudź blaty.
2. Następnego dnia: maliny umyj, osusz, rozgnieć widelcem, ew. przetrzyj przez sitko. Śmietanę wymieszaj z serkiem mascarpone i cukrem waniliowym. Ubij gęsty krem.
3. Krem śmietanowy połącz z malinami i likierem, delikatnie mieszając widelcem. Mocno go schłodź. Potem blaty bezowe przełóż masą z malinami. Tort udekoruj np. miętą oraz malinami.