Reklama

Reklama

Truskawkowe wypieki

Rolada z rumowym ponczem

Składniki dla: 10 porcji

Składniki

  • 30 dag oczyszczonych truskawek
  • 20 dag ricotty
  • 5 jajek
  • po 6 łyżek ksylitolu i mąki krupczatki
  • 1 op. budyniu waniliowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka miodu
  • 1/2 szkl. herbaty z łyżką miodu i 2 łyżkami rumu

Sposób przygotowania

1. Ciasto: białka jajek ubij. Dodaj ksylitol i żółtka. Mąkę przesiej z proszkiem i budyniem. Wsyp do masy, wymieszaj. Wylej na blachę wyłożoną pergaminem. Piecz 30 minut w 175 st. 

2. Biszkopt połóż na ściereczce, zwiń. Owoce pokrój, ser wymieszaj z miodem. Ciasto rozwiń, skrop herbatą. Posmaruj serem, posyp truskawkami. Zwiń

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje