Reklama

Reklama

Truskawkowe wypieki

Muffinki pachnące kardamonem

Składniki dla: 10 porcji

Składniki

  • 20 dag oczyszczonych truskawek
  • 1/2 szkl. ksylitolu
  • 1 szkl. mąki kukurydzianej
  • 2 jajka
  • 3 łyżki oleju kokosowego
  • 2 łyżeczki skórki otartej z pomarańczy
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki kardamonu

Sposób przygotowania

1. Olej stop, przestudź. Mąkę wymieszaj z ksylitolem, proszkiem do pieczenia, kardamonem i skórką pomarańczową. 

2. Jajka roztrzep, połącz z olejem. Wlej do suchych składników, zmiksuj. Truskawki pokrój na kawałki. Dodaj do ciasta, przemieszaj. Napełnij papilotki na muffinki. Piecz 20 minut w 190 st. Ew. oprósz zmielonym ksylitolem. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje