Reklama

Reklama

Trzy pomysły na fit kanapki bez pieczywa

Tortille z liśćmi szpinaku i schabem

Składniki

  • 2 placki tortilli
  • 100 g schabu Kurpiowskie Specjały ZM Pekpol
  • 100 g młodego szpinaku
  • 8 plastrów pomidora
  • 1 żółta papryka
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Na podgrzane na suchej patelni tortille położyć plasterki schabu, liście młodego szpinaku, plasterki pomidora i pokrojoną w paseczki paprykę. Majonez połączyć z jogurtem, dodać wyciśnięty czosnek, doprawić do smaku solą, pieprzem i dokładnie wymieszać. Sos czosnkowy rozprowadzić na warzywach i zwinąć tortille w rożki.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje