Reklama

Reklama

Uroczysty obiad

Tartaletki z podgrzybkami i cząbrem

Składniki dla: 6 porcji

Składniki

  • 1 op. ciasta kruchego
  • 60 dag rozmrożonych podgrzybków
  • 2 cebule
  • 1/2 szkl. startego sera typu parmezan
  • po 1 łyżce masła i oleju
  • sól
  • pieprz mielony
  • cząber
  • suszony koperek

Sposób przygotowania

1. Cebule obierz, posiekaj. Grzyby pokrój dość drobno. Na patelni rozgrzej olej z masłem. Zeszklij cebulę, dodaj grzyby, smaż 5 minut. Przypraw. 

2. Ciastem wylep 6 foremek na tartaletki. Ponakłuwaj widelcem, piecz 15 minut w 180 st. Posyp 1/2 sera, napełnij grzybami. Piecz jeszcze 5 minut. Tuż przed podaniem (na ciepło) posyp resztą startego sera.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje