Reklama

Reklama

W maju w zielone gramy

Lasagne ze szpinakiem

Czas przyrządzenia: 90 min
Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 8 płatów lasagne
  • 200 g sera feta
  • 400 g świeżego szpinaku
  • 2 ząbki czosnku, rozgniecione
  • jajko, roztrzepane
  • 3 łyżki masła
  • 3 łyżki mąki
  • 2 szklanki mleka
  • gałka muszkatołowa
  • sól, pieprz

1. Szpinak podsmaż na suchej patelni (2 minuty). Fetę rozgnieć widelcem. Wymieszaj szpinak z fetą, czosnkiem i jajkiem. Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. 

2. Płaty podgotuj kolejno w osolonej wodzie (1-2 minuty). Odłóż. 

3. Rozpuść masło na patelni. Dodaj mąkę i smaż, mieszając. Wlej powoli podgrzane mleko, mieszając. Przypraw sos startą gałką muszkatołową, solą i pieprzem. 4W naczyniu żaroodpornym ułóż warstwami płaty i farsz, polewając sosem. Piecz 30 minut.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje