W tym regionie Polski je się ją nagminnie. Często mylona z kebabem

Natalia Jabłońska

Natalia Jabłońska

Knysza jest szczególnie ceniona na Dolnym Śląsku
Knysza jest szczególnie ceniona na Dolnym Śląsku123RF/PICSEL

Zobacz również:

    Jak zrobić knyszę - składniki na przygotowanie bułki

    • 400 g mąki tortowej,
    • 25 g świeżych drożdży,
    • dwie szklanki ciepłej wody,
    • dwie szklanki ciepłego mleka,
    • dwie łyżki oleju,
    • jedno, całe jajko, 
    • żółtko,
    • łyżeczka soli,
    • łyżeczka cukru.

    Knysza - przepis na bułkę

    Knysza często serwowana jest także z mięsem
    Knysza często serwowana jest także z mięsem123RF/PICSEL

    Knysza - jakie dodatki sprawdzą się najlepiej?

    "Ewa gotuje": Dango - japońskie kulki ryżowePolsat