Reklama

Reklama

Warto mieć chrapkę na zieloną kanapkę

Ze szpinakowym pesto

Składniki

  • 35 dag szpinaku
  • 1/2 szklanki orzechów laskowych (bez brązowej skórki)
  • 3 ząbki czosnku
  • sok z 1/2 cytryny
  • 5 dag parmezanu
  • 1/4 szkl. oliwy
  • 3 jajka
  • sól
  • pieprz
  • 6 kromek razowego chleba z ziarnami

Sposób przygotowania

Jajka ugotuj na twardo (około 10 minut), obierz, wystudź. Orzechy upraż na rozgrzanej suchej patelni. Odłóż do wystudzenia. Listki szpinaku oczyść, opłucz, kilka odłóż. Czosnek obierz. Ser pokrój na kawałki. Do blendera włóż szpinak oraz czosnek, parmezan i orzechy. Miksuj, stopniowo dolewając oliwę. Przypraw sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem. Jajka pokrój w cienkie plasterki. Kromki posmaruj szpinakowym pesto. Złóż po 2, przełóż je odłożonym szpinakiem oraz plasterkami jajek. Pokrój na trójkąty. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje