Reklama

Reklama

Wyśmienite ciasta

Sernik z owocami

Składniki

  • 25 dag twarogu mielonego
  • 400 ml jogurtu greckiego
  • 150 ml śmietanki 36 proc.
  • 2 szkl. świeżych owoców
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 4 łyżki żelatyny

Składniki - na polewę

  • 1 tabl. białej czekolady
  • 2 łyżki mleka
  • łyżka jogurtu naturalnego
  • barwnik spożywczy
  • owoce do dekoracji

Sposób przygotowania

1. Żelatynę zalej 8 łyżkami wrzątku i odstaw do napęcznienia. Owoce zblenduj. Jogurt połącz z twarogiem i cukrem pudrem. Dodaj owoce i wymieszaj. 

2. Żelatynę podgrzej, a następnie przestudź. Dodaj do niej łyżkę masy owocowej, wymieszaj. Następnie dołóż dwie kolejne i jeszcze raz wymieszaj. Wlej do owoców. Śmietankę ubij na sztywno i połącz za pomocą szpatułki z pozostałą masą. Wylej do kokilek (300 ml). Wstaw do lodówki na kilka godzin. Przełóż na talerzyki. 

3. Czekoladę rozpuść z mlekiem w kąpieli wodnej. Dodaj jogurt i barwnik. Połącz. Przestudź i oblej desery. Udekoruj owocami. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje