Wystarczy kropla, aby danie było odmienione. To niedoceniany składnik w kuchni

Agnieszka Tkacz

Agnieszka Tkacz

Ocet balsamiczny posiada szereg właściwości prozdrowotnych. Wystarczy wiedzieć, jak go zastosować, aby wzbogacił potrawę
Ocet balsamiczny posiada szereg właściwości prozdrowotnych. Wystarczy wiedzieć, jak go zastosować, aby wzbogacił potrawęOlga Yastremska, New Africa, Africa Studio123RF/PICSEL

Spis treści:

  1. Czym jest ocet balsamiczny?
  2. Właściwości zdrowotne octu balsamicznego
  3. Do czego warto używać octu balsamicznego w kuchni?
  4. Jak wybrać dobry ocet balsamiczny?
  5. Jak przechowywać ocet balsamiczny, aby nie stracił właściwości?

Czym jest ocet balsamiczny?

Zobacz również:

Właściwości zdrowotne octu balsamicznego

Porcelanowa miseczka wypełniona ciemnym sosem sojowym ustawiona na drewnianej desce, w tle plasterki limonki, kawałki imbiru i rozdrobnione ziarna sojowe.
Włosi nie gotują bez niego. Sprawdź, jak ocet balsamiczny może poprawić twoje zdrowie i daniaOlga Yastremska, New Africa, Africa Studio123RF/PICSEL

Do czego warto używać octu balsamicznego w kuchni?

Srebrna łyżka z ciemnobrązowym płynem nad przezroczystą miseczką wypełnioną tym samym płynem, całość utrzymana w jasnej kolorystyce tła
Ocet balsamiczny, to sekret włoskich kucharzy, który nadaje potrawom charakteru123RF/PICSEL

Jak wybrać dobry ocet balsamiczny?

Zobacz również:

Jak przechowywać ocet balsamiczny, aby nie stracił właściwości?

Zdanowicz pomiędzy wersami. Odc. 149: Magdalena GrześkowiakINTERIA.PL