Zanurz mięso w tej marynacie i odstaw na noc. Będzie soczyste i kruche

InteriaKobieta Redakcja

Pieczona gęś to doskonały pomysł na świąteczny obiad
Pieczona gęś to doskonały pomysł na świąteczny obiad123RF/PICSEL

Spis treści:

  1. Dlaczego warto marynować mięso z gęsi?
  2. Jak zamarynować gęś?
  3. Marynowana gęś pieczona. Przepis

Dlaczego warto marynować mięso z gęsi?

Zobacz również:

Jak zamarynować gęś?

Marynowana gęś pieczona. Przepis

Składniki

  • 2 łyżki soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 liście laurowe
  • 1 łyżka majeranku
  • ½ łyżki tymianku
  • 1 pomarańcza
  • 2 łyżki miodu
  • 1 szklanka białego wina
  • 1 litr wody
"Ewa gotuje". Acai bowl. Brazylijska miska pełna jagódPolsat
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?