Reklama

Reklama

Zboże na śniadanie

Baby dutch z miodoółkami

Składniki

  • Szklanka Mąki Wrocławskiej np. Lubella
  • 3/4 szklanki mleka
  • 4 jajka
  • szczypta soli
  • łyżeczka oleju

Składniki

  • 150 g płatków np. Lubella Miodokółka
  • mały jogurt naturalny

Sposób przygotowania

1. Patelnię, w której można piec (np. żeliwną), wkładamy do piekarnika i nagrzewamy  do 200 stopni.

Reklama

2. Składniki na masę dokładnie mieszamy, aby nie było grudek.

3. Rozgrzaną patelnię wyjmujemy i smarujemy olejem. Najlepiej rozprowadzić go pędzelkiem po całym naczyniu.

4. Na natłuszczoną patelnię wylewamy masę naleśnikową i od razu wkładamy do piekarnika.

5. Pieczemy około 20-25 minut.

6. Gotowy naleśnik podajemy na ciepło z jogurtem i płatkami.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje