Reklama

Reklama

Zboże na śniadanie

Sezamowe gofry

Składniki

  • szklanka mąki tortowej np. Lubella
  • 3/4 szklanki maślanki
  • 2 jajka
  • czubata łyżka sezamu
  • płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli

Składniki

  • 2 dojrzałe awokado
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • sól i pieprz
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania

1. Oddzielamy żółtka od białek.

Reklama

2. Białka ubijamy z solą na sztywną pianę.

3. Mąkę przesiewamy do miski.

4. Dodajemy do niej resztę składników i mieszamy na gładką masę.

5. Dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy.

6. W nagrzanej, lekko natłuszczonej gofrownicy pieczemy gofry (czas pieczenia zależy od naszego sprzętu, w mojej gofrownicy każda seria piekła się po 3 minuty).

7. Awokado i jajka kroimy w plasterki.

8. Podajemy je na gofrach.

9. Posypujemy natką pietruszki i doprawiamy solą i pieprzem.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje