Zimno? Mamy na to sposób - rozgrzewające dania z bakaliami

Zupa z soczewicy
Zupa z soczewicymateriały prasowe

Rozgrzewająca zupa z soczewicy z orzechami włoskimi

Składniki

  • 0,5 kg boczku wędzonego
  • Szczypta soli
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 2 listki laurowe
  • 5 ziarenek pieprzu
  • 1 łyżeczka kolendry
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • Pół selera
  • 1 cebula
  • 75 g orzechów włoskich np. Chandler Bakalland
  • 200 g czerwonej soczewicy
  • 100 ml przecieru pomidorowego

Sposób przygotowania

Faszerowane pomidory
Faszerowane pomidorymateriały prasowe

Pomidory faszerowane ryżem w curry i suszonymi śliwkami

Składniki

  • 0,5 kg brązowego ryżu
  • 1 łyżeczka curry
  • 1 łyżeczka świeżej kolendry
  • 100 g Śliwek całe owoce np. Bakalland
  • 5 dużych, twardych pomidorów
  • 1 cebula
  • Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Przepis na faszerowaną paprykęInteria KulinariaInteria Kulinaria
Pieczone warzywa
Pieczone warzywamateriały prasowe

Pieczone warzywa z żurawiną

Składniki

  • 1 mała dynia Hokkaido
  • 0,5 kg brukselki
  • 75 g orzechów np. Pecan Bakalland
  • 100 g Żurawiny np. Całe Owoce Bakalland
  • 3 łyżki oliwy z dodatkiem ziół
  • Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Doskonałe calzone z warzywamiInteria Kulinaria
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?