Zjesz rano, długo nie zajrzysz do lodówki. Jedna z najlepszych form jajek

InteriaKobieta Redakcja

Pasta jajeczna to smarowidło, które uratuje niejeden poranek
Pasta jajeczna to smarowidło, które uratuje niejeden poranek123RF/PICSEL

Spis treści:

  1. Idealny pomysł na śniadanie i nie tylko. Dlaczego warto jeść pastę jajeczną?
  2. Jak zrobić pastę jajeczną?
  3. Przepis na pastę jajeczną bez majonezu
  4. Eksperymenty w kuchni mile widziane

Idealny pomysł na śniadanie i nie tylko. Dlaczego warto jeść pastę jajeczną?

Bułka z pełnoziarnistego pieczywa z liściem sałaty, obficie wypełniona sałatką jajeczną na bazie majonezu, ozdobiona świeżym koperkiem; obok widoczny plaster jajka na twardo oraz dekoracyjny koperek.
Pastą jajeczną można jeść solo lub jako dodatek do kanapek123RF/PICSEL

Jak zrobić pastę jajeczną?

Zobacz również:

Przepis na pastę jajeczną bez majonezu

  • 6 ugotowanych na twardo jajek
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki musztardy
  • pęczek szczypiorku
  • sól i pieprz do smaku
Pasty jajeczne idealnie sprawdzają się, gdy brakuje pomysły na pożywne śniadanie
Pasty jajeczne idealnie sprawdzają się, gdy brakuje pomysły na pożywne śniadanie123RF/PICSEL

Eksperymenty w kuchni mile widziane

„Ewa gotuje”: Sałatka jajeczna z ogórkiemPolsat