Reklama

Reklama

Zupy oczyszczające

Buraczkowa

Składniki

  • 3 średniej wielkości buraki
  • 2 marchewki
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 mały por
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 szklanki wywaru z warzyw
  • opcjonalnie: szczypiorek i feta do posypania

Sposób przygotowania

Warzywa umyj, obierz, pokrój i podsmaż na oliwie. Zalej bulionem, doprowadź do wrzenia i gotuj przez 20 minut (aż buraki będą miękkie). Całość zmiksuj i podawaj np. z uprażonymi nasionami, pestkami, szczypiorkiem i pokruszonym serem feta. Buraki możesz też upiec w folii w piekarniku i dodać do bulionu pod koniec gotowania - zupa zyska nieco inny, głębszy smak.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje