Drożdżowy makowiec

emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Szok
shock
1
Udostępnij
zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Składniki

  • 300 g maku
  • 150 g miodu
  • 100 g cukru
  • 50 g migdałów
  • 100 g namoczonych rodzynek
  • skórka z pomarańczy
  • 2 jajka
  • do zaparzenia maku:
  • po szklance wody i mleka;
  • CIASTO:
  • 300 g mąki
  • 100 g cukru
  • 80 g masła
  • 2 jajka
  • żółtko
  • 1/2 szklanki mleka (o temp. ok. 35°C)
  • 15 g drożdży
  • szczypta soli
  • dekoracja: np. lukier i ew. posiekane orzechy
10-14 porcji

Sposób przygotowania

Video Player is loading.
Loaded: 0%
  • subtitles off, selected
Current Time 0:00
Duration -:-
Stream Type LIVE
reklama
dzięki reklamie oglądasz za darmo
Zmysłowe smaki: Tradycyjny makowiec
Watermark Video
Zmysłowe smaki: Tradycyjny makowiecINTERIA.TVInteria.tv
Świat kobiety
emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
1
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Szok
shock
1
Udostępnij
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Przejdź na