Reklama

Reklama

4 pasty twarożkowe do pieczywa

Z ziołami, czosnkiem i różowym pieprzem

Składniki:

Reklama

  • 3 gałązki tymianku cytrynowego
  • pół pęczka natki pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • pół cytryny
  • łyżka oleju
  • 200 g śmietankowego twarożku
  • 1,5 łyżeczki różowego pieprzu
  • sól, pieprz
Przygotowanie:

Czosnek pokroić w plasterki. Olej rozgrzać, przesmażyć czosnek, ostudzić.

Zioła posiekać, cytrynę wycisnąć. 2 plasterki czosnku odłożyć do dekoracji, resztę drobno posiekać. Twarożek wymieszać z ziołami, czosnkiem, różowym pieprzem. Doprawić solą pieprzem i sokiem z cytryny. Dekorować pieprzem, tymiankiem i plasterkami czosnku.

 

Czas przygotowania 15 minut

Jedna porcja zawiera 630 kJ/150 kcal


Dowiedz się więcej na temat: twaróg | pieczywo | ser

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL