Przepis na szkolne kanapki z kurczakiem i ananasem – krok po kroku

Pierś z kurczaka natrzeć oliwą, solą i pieprzem, obłożyć rozmarynem i grillować z dwóch stron.

Składniki:

  • 2 ciabaty
  • 1 pierś z kurczaka kilka cienkich plastrów ananasa
  • sól i pieprz
  • łyżka oliwy
  • 2 gałązki rozmarynu 

Reklama

Sos:

  • 100 g jogurtu naturalnego
  • garstka świeżych liści mięty
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:


1. Pierś z kurczaka natrzeć oliwą, solą i pieprzem, obłożyć rozmarynem i grillować z dwóch stron w piekarniku rozgrzanym do 220°C lub na grillu (można też zawinąć w folię i upiec w piekarniku, ok. 30-35 min.). Odstawić na chwilę po upieczeniu, pokroić w plastry. Ciabaty przeciąć wzdłuż na pół, ułożyć kurczaka i plastry ananasa. Jogurt wymieszać z posiekną miętą, doprawić, a następnie polać nim ananasa i kurczaka.

2. Kanapki przykryć i zawinąć w folię spożywczą np. Gosia. Dzieki wygodnej ucinarce nie potrzebujemy dodatkowych narzędzi w postaci noża czy nożyczek, a kanapki do szkoły może wspólnie z mamą zapakować nawet najmłodszy członek rodziny.

3. Zapakuj kanapkę do woreczka z suwakiem marki Gosia, aby rozkoszować się świeżym jedzeniem o każdej porze. Woreczki wykonane są z mocnej folii, dzięki czemu można ich używać wielokrotnie. A co najważniejsze w plecaku dziecka zajmą mniej miejsca niż lunchbox.  

materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje