Reklama

Reklama

Śniadaniowe gofry z kurkami

Kurki oczyścić z piasku dokładnie je myjąc.

Składniki na porcje:

  • 50 g świeżych kurek
  • łyżka masła
  • 4 plasterki szybki parmeńskiej
  • opakowanie gofrów np. Dan Cake
  • starty parmezan
  • 100 g twarogu półtłustego
  • 10 listków bazylii
  • 3 łyżki śmietany 12%
  • sól i pieprz do smaku

Reklama

Sposób przygotowania:


Kurki oczyścić z piasku dokładnie je myjąc. Na patelni rozpuścić masło i podsmażyć grzyby na małym ogniu aż zmiękną. W trakcie smażenia - w miseczce wymieszać twaróg ze śmietaną i drobno posiekanymi listkami bazylii. Doprawić solą i pieprzem. Gofry od Dan Cake zagrzać w piekarniku, aż delikatnie się zarumienią. Wyłożyć na talerze. Kurki zdjąć z patelni i wyłożyć na papier aby osuszyć je z tłuszczu. Jedną stronę gofra posmarować twarożkiem  bazyliowym, na wierzch położyć kurki. Zetrzeć parmezan na ciepłe grzyby, a na samym końcu położyć złożone na pół plastry szynki parmeńskiej. Całość przykryć drugim, ciepłym gofrem.


materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje